Browsing by Author Souza, Melina Oliveira de

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 1 to 16 of 16
Issue DateTitleAuthor(s)
2016Açai (Euterpe oleracea Mart.) dietary intake affects plasma lipids, apolipoproteins, cholesteryl ester transfer to high-density lipoprotein and redox metabolism : a prospective study in women.Pala, Daniela; Barbosa, Priscila Oliveira; Silva, Carla Teixeira; Souza, Melina Oliveira de; Freitas, Fatima Rodrigues; Volp, Ana Carolina Pinheiro; Maranhão, Raul Cavalcante; Freitas, Renata Nascimento de
2015Açaí (Euterpe oleracea Mart.) pulp dietary intake improves cellular antioxidant enzymes and biomarkers of serum in healthy women.Barbosa, Priscila Oliveira; Pala, Daniela; Silva, Carla Teixeira; Souza, Melina Oliveira de; Amaral, Joana Ferreira do; Vieira, Renata Adrielle Lima; Folly, Gilce Andrezza de Freitas; Volp, Ana Carolina Pinheiro; Freitas, Renata Nascimento de
2020Açaí (Euterpe oleracea Martius) promotes jejunal tissue regeneration by enhancing antioxidant response in 5-Fluorouracil-Induced mucositis.Magalhães, Talita Alves Faria Martins; Souza, Melina Oliveira de; Gomes, Sttefany Viana; Silva, Raiana Mendes e; Martins, Flaviano dos Santos; Freitas, Renata Nascimento de; Amaral, Joana Ferreira do
2021Açaí (Euterpe oleracea Martius) supplementation improves oxidative stress biomarkers in liver tissue of dams fed a high-fat diet and increases antioxidant enzymes’ gene expression in offspring.Barbosa, Priscila Oliveira; Souza, Melina Oliveira de; Silva, Maraísa Porfíria S.; Santos, Gabrielly Thaís dos; Silva, Marcelo Eustáquio; Bermano, Giovanna; Freitas, Renata Nascimento de
2019Açaí (Euterpe oleracea Martius) supplementation in the diet during gestation and lactation attenuates liver steatosis in dams and protects ofspring.Barbosa, Priscila Oliveira; Souza, Melina Oliveira de; Paiva, Deuziane Pereira Domingos de; Silva, Marcelo Eustáquio; Lima, Wanderson Geraldo de; Bermano, Giovanna; Freitas, Renata Nascimento de
2011Açaí (Euterpe oleraceae Martius) : composição química e bioatividades.Souza, Melina Oliveira de; Santos, Rinaldo Cardoso dos; Silva, Marcelo Eustáquio; Pedrosa, Maria Lúcia
2018Açaí : an ally for human health?Barbosa, Priscila Oliveira; Pala, Daniela; Souza, Melina Oliveira de; Freitas, Renata Nascimento de
2013Adição de polpa de açaí (Euterpe oleracea Martius) à dieta hipercolesterolemiante modifica a expressão de genes hepáticos do metabolismo de colesterol e o perfil de adipocinas séricas em ratos.Souza, Melina Oliveira de
2019Avaliação do potencial protetor da silimarina na modulação de parâmetros metabólicos e marcadores do estado redox em um modelo experimental de diabetes mellitus tipo 1.Miranda, Laise Mara Oliveira
2010Diet supplementation with açaí (Euterpe oleracea Mart.) pulp improves biomarkers of oxidative stress and the serum lipid profile in rats.Souza, Melina Oliveira de; Silva, Maísa; Silva, Marcelo Eustáquio; Oliveira, Riva de Paula; Pedrosa, Maria Lúcia
2013High dietary salt decreases antioxidant defenses in the liver of fructose-fed insulin-resistant rats.Dornas, Waleska Claudia Amaral; Lima, Wanderson Geraldo de; Santos, Rinaldo Cardoso dos; Guerra, Joyce Ferreira da Costa; Souza, Melina Oliveira de; Silva, Maísa; Silva, Lorena Souza e; Diniz, Mirla Fiuza; Silva, Marcelo Eustáquio
2021A prospective study in women : açaí (Euterpe oleracea Martius) dietary intake affects serum p-selectin, leptin, and visfatin levels.Souza, Melina Oliveira de; Barbosa, Priscila Oliveira; Pala, Daniela; Amaral, Joana Ferreira do; Volp, Ana Carolina Pinheiro; Freitas, Renata Nascimento de
2012Salt overload in fructose-fed insulin-resistant rats decreases paraoxonase-1 activity.Dornas, Waleska Claudia Amaral; Lima, Wanderson Geraldo de; Santos, Rinaldo Cardoso dos; Souza, Melina Oliveira de; Silva, Maísa; Diniz, Mirla Fiuza; Silva, Marcelo Eustáquio
2021Suplementação com polpa de açaí na dieta hiperlipídica materna durante a gestação e lactação modifica a concentração de ácidos graxos de cadeia curta nas mães e suas respectivas proles.Pena, Carina Cristina
2009Suplementação da dieta com polpa do fruto do açaí (Euterpe oleraceae Martius) melhora o perfil lipídico e a capacidade antioxidante – uma avaliação in vivo.Souza, Melina Oliveira de
2012The hypocholesterolemic activity of açaí (Euterpe oleracea Mart.) is mediated by the enhanced expression of the ATP-binding cassette, subfamily G transporters 5 and 8 and low-density lipoprotein receptor genes in the rat.Souza, Melina Oliveira de; Silva, Lorena Souza e; Magalhães, Cíntia Lopes de Brito; Figueiredo, Bianca Barros de; Costa, Daniela Caldeira; Silva, Marcelo Eustáquio; Pedrosa, Maria Lúcia